CPH Reggae – Tilbageblik på festivalen i 2014

Der bliver hvert år afholdt mange festivaler i Danmark, med hver deres tema og musikgenre. I denne artikel ser Billetkompagniet tilbage på CPH Reggae festivalen i 2014, der blev afholdt tilbage i juni måned.

Den fik sat gang i Nørrebros gader fra 13. til 15. juni og vi giver dig derfor et glædeligt tilbageblik her.

Gang i Nørrebros gader

De fleste danskere der kender til reggae ved, at det giver lyst til at danse. De glade og festlige toner, var for alvor med til at sætte gang i Nørrebros gader, med dets udgangspunkt på Nørrebrogade.

Der var både arrangementer i løbet af dage og hen ad aftenen. Man kan på mange måder sige, at det vækkede minder om et mini-distortion, men med fokus på reggae musikken og kulturen. Det har desværre ikke været muligt at finde gode videooptagelser fra eventen.

Kunstnere

Der var mange kunstnere på scenen og de var på fra kl 22.00 og til 03.00 om natten. Det er altid svært at fremhæve nogle frem for andre, men følgende 6 kunstnere var med til at give den gas:

  • Winston Green
  • Stylo G (fra England)
  • Sky Juice
  • Dean Thompson
  • Youngblood
  • Soul Stereo

I videoen kan du se Kaka, der om nogen er blevet ensbetydende med reggae på den danske musikscene. Teamet bag Billetkompagniet er i hvert fald vilde med hans musik!

Relateret på Billetkompagniet: Den kommende Roskilde Festival

Københavnsk reggae vinder frem

Det har været interessant at følge udviklingen i den danske musikbranchen, henover de seneste 5-7 år. Det er tydeligt at reggae musikken virkelig har vundet indpad hos danskerne, med Kaka og Pharfar som to af de mest velkendte navne.

Det har på mange måder bragt noget nyt til branchen, der ofte blev udgjort af pop, hip-hop eller rock musik. Det kan godt blive ensformigt i længden og her har denne musikgenre med garanti virket som et frist pust hos mange.

Billetkompagniet vil forsøge at holde dig opdateret, næste gang der kommer en reggae koncert eller festival, som du bør tage til.