Forudsigelse: CL finalen 2019

Hvem kommer i Champions League Finalen 2019? Det er meget åbent, men Billetkompagniet har analyseret holdene, deres udgangspunkter, kampprogram og hvad der ellers kan påvirke udfaldet.

Ajax overraskede med en 1-0 sejr ude over Tottenham, men er det nok til at gå videre til finalen? Vi giver dig her vores forudsigelse af semifinalekampene og hvordan det kommer til at gå.

Ajax vs. Tottenham

Det er blevet væsentlig nemmere at forudsige dette opgør efter gårsdagens første semifinalekamp, hvor Ajax imponerede igen og fik et godt udebaneresultat. De har mange unge profiler, med De Ligt, van de Beek og de Jong som fremtrædende figurer.

Tottenham var meget hæmmet af at være uden både Son og Kane, hvilket gjorde deres offensiv tæt på tandløse. De får ganske vist Son tilbage fra karantæne, mens Kane ikke når at blive klar. Det gør en forskel, men er den stor nok til de kan indhente et skidt resultat.

De skal ganske vist “blot” vinde 2-1 ude mod Ajax, hvilket tidligere ville lyde som piece of cake. Specielt når belønningen er en Champions League finale. Når det er sagt, er årets udgave af Ajax bare noget helt andet end forrige år. Man slår ikke bare både Real Madrid og Juventus, medmindre man har store kvaliteter og mental styrke på holdet.

Det er netop hvad der kendetegner Ajax-holdet, de tør holde på bolden, arbejder stenhårdt og lader sig ikke ryste af nogen kulisse. Uanset om de spiller ude mod Real Madrid, Juventus eller Ajax. At man kan tage til Tottenham og dominerer de første 35 min er klasse.

Aktuelt kan vi ikke se den store kvalitetsforskel på de to hold, specielt ikke når Tottenham er uden Harry Kane, så vores bud er hollænderne kommer i en overraskende og historisk CL-finale.

Barcelona vs. Liverpool

Der er ingen tvivl om at denne kamp, på mange måder kan betragtes som den moralske finale. Uden tvivl to af de mest velspillende hold i øjeblikket, med offensivt spil og masser af mål. Vi har derfor en klar forventning om, at der kommer til at falde mange mål i de to opgør.

Vi er overbeviste om at Barcelona kommer til at have bolden mest, det er deres spillestil og de har de mest boldfaste spillere på holdet. Men det kan sagtens ende med at passe Liverpool godt, da de er ekstremt farlige på kontra, med de hurtige profiler Salah og Mané.

Spiller for spiller vil vi vurdere Barcelona til at være marginalt bedre, spillet på midtbanen og det kommer til at blive afgørende. Det er uden tvivl vigtigt at have en forsvarsklippe som Van Dijk, eller en superfarlig spillere som Messi, der er mindst et niveau over både Salah og Mané.

Når det er sagt, er det midtbanen som dikterer de fleste kampe og vi mener det er årsagen til Barcelona trækker det længste strå. Liverpool har opbygget et stærkt forsvar og en lynhurtig offensiv, men de kommer til kort på midtbanen.

Henderson, Wijnaldum og Fabinho er arbejdsomme, men vi forventer Barcelona med Busquets, Rakitic og Arthur kommer til at dominere spillet. Og når man har bolden mest, er det ofte man ender med at få det bedste resultat!

Vi medgiver det er en 50/50 kamp, men skal vi pege på en vinder må det blive Barcelona, ud fra ovenstående analyse.

Har du lyst til at overvære CL-finalen? Se hvor du kan finde billetter til Champions League finalen her.

Finalen: Barcelona vs. Ajax

Alle gode historier har en ende og vi forventer desværre, at det samme bliver tilfældet for Ajax i finalen. For uanset hvor romantisk og fedt det ville være, hvis de gik hele vejen som underdog, bliver Barcelona en for stor mundfuld.

Barca har masser af erfaring fra store kampe og CL-finaler, nervøsiteten må forventes at påvirke Ajax-spillerne og så er der bare klasseforskel. Det bliver ikke en nem kamp, men de spanske mestre kommer til at løfte trofæet.

Frenkie de Jong kan så glæde sig over, at han spiller sammen med Messi næste år, ligesom det ikke er utænkeligt at anfører De Ligt gør det samme.

Spændende bliver det at følge om vores forudsigelser rammer plet eller er skudt helt forbi skiven.