Billetter til Ajax kampe

Gennem mange år har flere store danske fodboldspillere valfartet til Hollands hovedstad for at spille fodbold på højeste niveau. Ajax Amsterdam har ofte fungeret som springbræt til endnu større klubber for de unge talentfulde danskere. Mængden af danske spillere har givet Ajax ry af en danskerklub, hvilket selvfølgelig også har ført til mange danske fans.

Hvis du er en af dem eller bare gerne vil til en dejlig by og se god fodbold, kan du her læse om klubben, og se hvordan du køber billetter til deres kampe.

Fodboldbilletter til Ajax Amsterdam

UdbyderLedige billetterMed hotelFind fodboldbilletter
ViagogoJANejBesøg udbyder ››

 

Fakta om Ajax Amsterdam

Stadion: Amsterdam ArenA åbnede den 14. august 1996 og kostede 140 millioner euro at få opført. Der er plads til 53.490 personer på tribunerne. Udover at være hjemmebane for byen fodboldhold, er den også det hollandske landsholds hjemmebane. I videoen herunder, kan du danne dig et bedre indtryk af Amsterdam ArenA.

Transport: Hvis man befinder sig i Amsterdam Centrum er det letteste at tage metroen fra stationen Nieuwmarkt. Linje 54 mod Gein er ved stationen Strandvliet, som ligger kun 500 meter fra Amsterdam ArenA, på 12 minutter og togene går hvert 10. minut.

Navne: Amsterdamsche Football Club Ajax, AFC Amsterdam, Ajax Amsterdam eller bare Ajax. Navnet Ajax stammer fra den legendariske græske helt af samme navn, som blandt andet er nævnt i Homers Illiaden, hvor han deltager i slaget om Troja.

Kælenavne: De Godezonen (Gudesønnerne), De Joden (Jøderne) og Lucky Ajax.

Oprettet: Klubben blev grundlagt den 18. marts 1900 som Football Club Ajax.

Manager: Frank de Boer. Frank de Boer er en tidligere hollandsk fodboldspiller, som har vundet det hollandske mesterskab ikke mindre en fem gange. Han har også vundet UEFA Cup og Champions League med Ajax og var derfor et naturligt valg som manager, da han blev hyret som manager for klubbens ungdomshold i 2007.

Mesterskabstitler: Ajax er en af de mest succesfulde klubber ikke kun i Holland, men i hele Europa. Holdet har vundet Eresdivisie hele 33 gange, den nationale pokalturnering, KNVB Cup, 18 gange og Champions League, som i gamle dage hed European Cup, 4 gange. De er desuden et af de kun tre hold i verden, der har vundet den nationale liga, den nationale pokalturnering og Champions League det samme år.

Største spillere: Ajax har haft et væld af store spillere. Deriblandt også mange danskere, men den måske største spiller gennem historien, der har spillet for klubben, er hollandske Johan Cruyff. Han spillede for klubbens ungdomshold fra 1957-1963, hvorefter han blev rykket op på førsteholdet. Her spillede han indtil 1973, hvor han skiftede til Barcelona. Han kom tilbage til Ajax i 1981, hvor han spillede igen til 1983. Det blev til hele 204 mål i 276 kampe, tre Ballon d’Or, tre European League-trofæer og otte Eresdivisie-titler hos Ajax. I 1999 blev Johan Cruyff valgt til Århundredets Bedste Europæiske Spiller, og han blev nummer to efter Pelé i Århundredets Bedste Spiller. Spillere som Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Luis Suárez og Zlatan Ibrahimovic har også spillet for klubben.

Danske spillere: Som nævnt har Ajax i mange år haft ry for at være en danskerklub og det med rigtig god grund, for utroligt mange talentfulde danske spillere har slået deres folder i klubben. Blandt de største navne finder man legender som Henning Jensen, Frank Arnesen, Søren Lerby Michael og Brian Laudrup og Jesper Grønkjær.

Af disse spillere var det Frank Arnesen og Søren Lerby, der har haft den største betydning for klubben med henholdsvis 75 mål i 209 kamp og 66 mål i 206 kampe. På nuværende tidspunkt spiller fem spillere for fodboldklubben. Det er Nicolai Boilesen, Viktor Fischer, Lasse Schöne, Christian Poulsen og Lucas Andersen.

Totaalvoetbal: I 1970’erne revolutionerede Ajax og det hollandske landshold måde man spillede fodbold på. Fodboldfilosofien blev døbt ”totalfodbold” (på hollandsk ”totaalvoetbal”) og indebar, at alle spillere på banen i princippet skulle kunne spille alle positioner på banen. Det ville sige, at når en fløj tog et løb ind i banen, skulle midtbanen kunne udfylde hans plads på fløjen eller omvendt. Det hollandske landshold og Ajax blev meget populære i fodboldverdenen, fordi totalfodbolden var en meget underholdende spillestil for både spillere og publikum. I dag bruges dele af filosofien stadigvæk hos FC Barcelona og det spanske landshold, mens den hollandske klub er gået over til mere traditionel fodbold igen.

Billetkontor kontakt:
AFC Ajax
Arena Boulevard 29, 1101 AX Amsterdam Zuidoost (Nl)
PO Box 12522, 1100 AM Amsterdam Zuidoost (Nl)
Tel.: +31(0)20 6777377

Fanshop: Official Ajax Fan Shop. I perioden 01-09 til 30-04 har fanshoppen åbent 09:30-17:00 fra mandag til fredag og 12:00-17:00 den sidste søndag i hver måned. I perioden 01-05 til 31-08 har fanshoppen åbent 09:30-18:00 mandag til fredag, 09:30-17:00 lørdag og 12:00-17:00 søndag.