Billetter til La Liga kampe

I de seneste sæsoner har spansk fodbold været meget dominerende på den internationale fodboldscene. Stærke hold som Barcelona og Real Madrid opstår ikke uden en lige så stærk liga. I spansk fodbold er teknikken i højsædet.

La Liga er en af de stærkeste fodboldligaer i verden og hvert år byder den på masser af storkampe. Du har chancen for at få billetter til en af disse kampe.

Køb La Liga billetter online

UdbyderLedige billetterMed hotelFind fodboldbilletter
Ticket2JANejBesøg udbyder ››
Olka ExpressJAJABesøg udbyder ››

Populære La Liga kampe i 2023/2024

HjemmeUdeDatoBilletpriser
Barcelona Sevilla1. oktober 2023Se billetpriser ››
BarcelonaReal Madrid29. oktober 2023Se billetpriser ››
BarcelonaAtletico Madrid3. december 2023Se billetpriser ››
Real MadridAtletico Madrid4. februar 2024Se billetpriser ››
Real Madrid Barcelona21. april 2024Se billetpriser ››

 

Fakta om La Liga

Spansk fodboldHistorie: La Primera Divisón, som bedst kendes under navnet La Liga, blev grundlagt i 1929 og indeholdt på daværende tidspunkt 10 fodboldklubber. Den første titel blev vundet af Barcelona, mens Real Madrid også vandt allerede i 1932 og 1933, men den dominerende klub var i begyndelsen Athletic Bilbao, som vandt i 1930, 1931, 1934 og 1936.

Disse tre klubber er også de eneste af de oprindelige klubber i La Liga, som aldrig er rykket ned. I dag er der kommet 10 klubber mere til i La Liga, som derfor nu indeholder 20 fodboldklubber, der hvert år konkurrerer om trofæet.

Stærkeste liga: La Liga bliver af mange set som den stærkeste fodboldliga i verden og de seneste fem år, har den også været den stærkeste liga ifølge UEFA. Hold fra La Liga har flest titler i Champions League med hele 15 styks. Desuden har spillere fra spanske hold også vundet flest Ballon’ d’Or-priser (18), flest FIFA World Player of the Year (15) og flest UEFA Best Player in Europe (3). På tilskuerpladserne må den spanske liga dog se sig slået af Bundesligaen og Premier League, men den spanske liga er stadigvæk den sjette mest sete sportsliga i verden med et gennemsnitligt tilskuerantal til kampene på 30.275 personer.

Største hold: De to hold, der i dag konkurrerer om La Liga-titlen hvert år, er Barcelona og Real Madrid, og gennem tiderne er det også de to hold, der har samlet suverænt flest titler. Real Madrid har flest med 32, mens Barcelona har vundet ligaen 23 gange. Med tredje- og fjerde-flest titler kommer Atlético Madrid og Athletic Bilbao, som har vundet henholdsvis 10 og 8 titler. Valencia har faktisk samlet flere point end Atlético Madrid og Athletic Bilbao gennem tiden, men har kun vundet 6 mesterskaber.

Største spillere: La Liga har haft utallige store fodboldspillere, som har sat rekord på rekord, men den mest scorende og måske også største spiller nogensinde spiller stadigvæk i dag. Lionel Messi har scoret 286 mål i 315 kampe, hvilket gør ham til den mest scorende spiller i La Liga nogensinde.

Han har desuden også rekorden for flest Ballon d’Or-priser, som han har vundet hele seks af. De eneste andre spillere, der har vundet mere end én Ballon d’Or er Johan Cruyff, Alfredo di Stéfano og Cristiano Ronaldo, som alle har vundet prisen fem gange.

Største arenaer: De to største klubber i den spanske liga har også de største arenaer. Real Madrids hjemmebane hedder Santiago Bernabéu og har plads til hele 85.454 tilskuere, men det største stadion ligger i Barcelona. Camp Nou har plads til ikke mindre end 99.786 tilskuere, hvilket gør det til det næststørste fodboldstadion i verden og det største stadion i Europa.

Det er kun overgået af Rungnado May Day Stadium, der ligger i Nordkoreas hovedstad Pyongyang og har plads til 150.000 mennesker. Camp Nou har lagt græs til to finaler i Champions League og fodboldturneringen under OL i 1992.