Billetter til Bob Dylan koncert

Bob Dylan er et navn alle kender. Det er svært at tale om folkemusik uden også at komme til at nævne en af vores tids største musikere. Fra 1960’erne og fem årtier frem havde han stor indflydelse på musikverdenen, og selv den dag i dag lader mange sig inspirere af ham.

Det er heldigvis stadig muligt at opleve legenden live og endda på dansk grund, så det er bare om at få skaffet en billet og komme afsted til koncerten.

Billetter til Bob Dylan

Bob Dylan kommer på Roskilde Festival 2019 og du har mulighed for at se ham, uanset om du vælger en fuld billet eller endagsbillet.

UdbyderDatoPrisStedFind billetter
TicketmasterFuld billet2.125 kr.Roskilde FestivalBesøg udbyder ››
Ticketmaster3. juli (endags)1.075 kr.Roskilde FestivalBesøg udbyder ››

 

Fakta om Bob Dylan

Navn: Han er født Robert Allen Zimmerman, men er bedst kendt som Bob Dylan.

Andre navne: Gennem tiderne har han optrådt under mange forskellige navne. Elston Gunn, Blind Boy Grunt, Bob Landy, Robert Milkwood Thomas, Tedham Porterhous, Lucky Wilbury, Boo Willbury, Jack Frost, Sergei Petrov.

Instrumenter: Udover at være en glimrende sanger spiller Bob Dylan også på guitar, keyboard og harmonika.

Historie: Bob Dylan blev Robert Allen Zimmerman født den 24. maj 1941 i Minnesota, hvor han også er vokset op. Hans eneste søskende er hans lillebror David. Hans mor, Beatrice ”Beatty” Stone, og far, Abram Zimmerman, var begge en del af det jødiske samfund i den lille by Duluth, hvor Robert Zimmerman boede de første seks år af sit liv. Men da faderen fik polio flyttede familien på tre hjem til moderens hjemby Hibbing, hvor Robert boede resten af sin barndom. I 1959 begyndte Robert at studere på University of Minnesota, hvor Robert optrådte som Bob Dylan for første gang. I 1960 droppede han ud af University of Minnesota og året efter rejste han til New York, hvor han i 1962 landede en pladekontrakt hos Columbia Records og udgave sin første plade, som hed ”Bob Dylan”.

I 1962 skiftede han officielt navn til Robert Dylan, og op gennem 1960’erne lavede han nogle af sine største sange. Mange af hans sange havde et politisk budskab og sammen med sin elsker Joan Baez var han blandt andet med til at lave sange til ”The Civil Rights Movement”. I 1965 giftede Dylan sig med Sara Lownds. De fik sammen fire børn, som hedder Jesse Byron (1966), Anna Lea (1967), Samuel Isaac Abram (1968) og Jakob Luke (1969). De blev dog skilt igen i 1977, men i 1986 giftede Dylan sig igen. Denne gang var det med sin korsanger, Carolyn Dennis, som han fik Desiree Gabrielle Dennis-Dylan. De blev skilt igen i 1992, men deres ægteskab og barn var en hemmelighed helt indtil 2001, hvor det kom frem i biografien ”Down the Highway: The Life of Bob Dylan”.

Priser: Gennem årene har Bob Dylan vundet et utal af priser. Han har vundet 11 Grammy Awards, en enkelt Oscar og en Golden Globe. Han er kommet med i Rock and Roll Hall of Fame, Nashville Songwriters Hall of Fame og Songwriters Hall of Fame og fik i 2012 endda også en Presidential Medal of Freedom af Barack Obama.

Største sange: Specielt i 1960’erne lavede Bob Dylan hit på hit og nogle af hans sange blev slagsange for amerikanske borgerettighedsforkæmpere og antikrigsstøtter. ”Blowin’ in the wind” fra albummet ”The Freewheelin’ Bob Dylan” I 1963 er en protestsang, der opstiller en række retoriske spørgsmål om fred, krig og frihed. Den blev i 2004 placeret som den 14. bedste sang nogensinde på magasinet ”Rolling Stones’” liste over de 500 bedste sange nogensinde.

Også sangen ”The Times They Are a-Changin” blev skrevet som et forsøg på at skabe en slagsang til ændring af verden.

Største koncerter: I 1988 begyndte Bob Dylan på ”The Neverending Tour” og har siden da spillet omkring 100 koncerter om året i 1990’erne og 2000’erne, hvilket er langt mere end de fleste andre musikere, som begyndte deres karriere i 1960’erne. Han har sammen med sit band spillet over 2500 koncerter, men de største koncerter foregik i 1960’erne. I 1966 spillede han en af sine mest kendte koncerter i ”Royal Albert Hall”, hvor første del af koncerten var akustisk, mens anden del var elektronisk, hvilket publikum ikke var meget for. I 1964 optrådte han sammen med Joan Baez med mange af sine protestsange i Philarmonic Hall i New York, hvilket også er blevet en af de store koncerter gennem tiderne. Herunder kan du se en koncert fra 1988, hvor Bob Dylan optræder på Oakland Museum Arena.