Billetter til Dortmund

Det er en af de største tyske klubber gennem tiderne, og så har de tilmed også Tysklands største stadion. Borussia Dortmund har vundet titler på stribe og atmosfæren på deres hjemmebane skulle være noget af det største, man kan opleve som fodboldfan.

Så hvis du er til god fodbold, kolde øl og store pølser, er det ikke nogen dårlig idé at samle en flok venner og drage mod Signal Iduna Park, så du kan opleve byens hold på grønsværren.

Fodboldbilletter til Dortmund kampe

UdbyderLedige billetterMed hotelFind fodboldbilletter
Olka ExpressJAJABesøg ››
Ticket2JANejBesøg ››

 

Fakta om Borussia Dortmund

Navne: Ballspielverein Borussia 09 e.V. Dortmund, Borussia Dortmund eller BVB.

Kælenavne: Die Borussen, Die Schwarzgelben (De sortgule) eller Der BVB.

Oprettet: Klubben blev oprettet den 19. december 1909 af 17 fodboldspillere, der var utilfredse med den allerede eksisterende klub Trinity Youth, som var sponsoreret af kirken. Navnet ”Borussia” stjal de fra det lokale bryggeri.

Manager: Peter Bosz er ny manager i Borussia Dortmund efter Thomas Tuchel, som ellers har været manager for Dortmund med blandet succes.  Peter Bosz kommer til klubben fra Ajax, som han førte til Europa League finalen i sidste sæson. En kamp de dog tabte klart, men en rigtig flot præstation, der igen har sat Ajax Amsterdam på det internationale fodboldkort.

Mesterskabstitler: Borussia Dortmund er som nævnt et af de mest succesfulde hold i tysk fodboldhistorie. De har vundet den bedste tyske række hele otte gange, pokalturneringen tre gange og har rekorden for flest trofæer i DFB-supercup med fem sejre. Internationalt har Dortmund også klaret sig rigtig godt. I 1966 blev de den første tyske klub nogensinde til at vinde en international titel, da de vandt UEFA Cup Winners’ Cup. De har også vundet Champions League en enkelt gang og UEFA Cup to gange.

Største spillere: Mange gode spillere har gjort deres for at gøre Dortmund til en af de mest succesfulde tyske klubber nogensinde. Manden med flest kampe for klubben er Michael Zorc, som nåede hele 463 kampe for klubben, hvor han scorede 155 mål. Han spillede for klubben i perioden i hele sin karriere fra 1981-1998 og var med til at vinde Bundesligaen flere gange og Champions League en enkelt gang. Klubbens topscorer gennem tiderne er Alfred Preissler, der nåede at score 168 mål i sin tid i den sortgule trøje.

Danske spillere: Igennem tiden har et par danske spillere også spillet for Dortmund. Den største af dem er Flemming Povlsen, der i dag er kommentator på tv. Han spillede i klubben fra 1990-1995, hvor han nåede at spille 116 kampe og score 20 mål, inden han desværre fik så alvorlige skader i knæene, at han måtte indstille karrieren. I perioden 2003-2005 spillede landsholdsbacken Niclas Jensen også i Dortmund.

Billetkontor kontakt:
Rheinlanddamm 207-209
44137 Dortmund
Telefonnummer: (0 18 05) 30 90 00

Fanshop: BVB-Fanshop Krone ligger i Dortmund og har åbent mandag til fredag fra 10-19 og lørdag fra 10-18.

Transport: Hvis du befinder dig i centrum af Dortmund og gerne vil ud til Signal Iduna Park, er det letteste at tage bus SEV fra Dortmund Hauptbahnhof mod Schwerte(Ruhr) og stå af ved stoppet, der hedder Dortmund Signal Iduna Park, hvorefter du skal gå en lille kilometer for at nå til deres stadion.

Stadion: Siden 1974 har Dortmund spillet på Westfallenstadion, der kostede 32.7 millioner D-Mark at opføre, hvilket svarer til ca. 200 millioner euro. I 2005 blev Westfallenstadion sponsoreret af Signal Iduna, som er et forsikringsfirma, og hedder derfor officielt Signal Iduna Park frem til 2021, hvor sponsoraftalen udløber. Signal Iduna Park er det største stadion i Tyskland med plads til 80.720 personer, hvilket også gør det til det syvende største stadion i Europa.

Signal Iduna Park er det fodboldstadion i verden, der i gennemsnit har flest tilskuere til hver kamp, og i sæsonen 2011-2012 slog Signal Iduna Park også rekorden for flest tilskuere på et år, efter 1.37 millioner mennesker havde været og se deres kampe i løbet af sæsonen.

I videoen kan du se en video om Signal Iduna Park.