Billetter til Bundesligaen

Hvis Superligaen ikke byder på højt nok niveau til din smag, er det nemmeste for dig at drage sydpå mod vores tyske naboer. Med storhold som Bayern München, Borussia Dortmund og Leipzig byder den bedste tyske liga på fodbold på internationalt topniveau med nogle af de største stjerner inden for sporten.

Det eneste du skal gøre, er at få fat i et par billetter, tage en ven under armen og sætte jer ind i bil, fly eller tog og køre til en af de tyske fodboldarenaer.

Billetter til Tysk fodbold (2023/2024)

UdbyderLedige billetterMed hotelFind fodboldbilletter
Ticket2JANejBesøg udbyder ››
Olka ExpressJAJABesøg udbyder ››

 

I videoen kan du se nogle af de bedste mål, der nogensinde er blevet scoret i Bundesligaen.

Fakta om Bundesligaen

Tysk fodboldHistorie: Før Bundeligaen blev grundlagt, blev fodbold i Tyskland kun spillet på amatørniveau. Den 28. januar 1900 blev Deutscher Fussball Bund grundlagt i Leipzig og inkluderede 86 klubber. Det første officielle tyske mesterskab vandt VfB Leipzig 7-2 over DFC Prague i 1903. På dette tidspunkt var den tyske liga blevet semi-professionel, men i 1950’erne begyndte andre lande at få professionelle ligaer, hvilket lokkede de bedste spillere væk fra Tyskland, og tyske hold havde sværere og sværere ved at følge med internationalt.

Dråben, der fik bægeret til at flyde over for det tyske fodboldforbund, var landsholdets nederlag til Jugoslavien i kvartfinalen til VM i 1962. Efter dette blev Bundeligaen samme år grundlagt i Dortmund. I starten var der fem ”Oberligaer”, men over årene blev Bundesligaen ændret til det, som vi kender i dag.

Verdiente Meistervereine: I 2004 blev det vedtaget, at klubber med flere mesterskaber må bære stjerner på sine trøjer. En stjerne for tre mesterskaber, to stjerner for fem mesterskaber, tre stjerner for ti mesterskaber og fire stjerner for tyve mesterskaber.

I øjeblikket Er Bayern München den eneste klub, der kan pryde sig med fire stjerner på uniformen, da de har vundet Bundesligaen hele 24 gange. I 2014 blev der også vedtaget et system, som vider præcis hvor mange titler, en bestemt klub har vundet. I stedet for flere stjerner, bærer klubben kun en enkelt, hvori der står antallet af vundne titler. Men disse titler inkluderer også titler vundet i det gamle Østtyskland, i Oberliga-tiden og kvindemesterskaber.

Publikum: Bundeligaen er utroligt populær. Faktisk så populær, at den i gennemsnit har det højeste antal deltagere i blandt fodboldligaer i hele verden. Blandt alle sportsligaer ligger Bundeligaen nummer to, kun slået af NFL i USA. I sæsonen 2014-2015 var hele 13.323.031 mennesker inde og se den bedste tyske række, hvilket svarer til et gennemsnit på 43.539 mennesker til hver kamp. Borussia Dortmund er den klub med gennemsnitligt flest supportere på lægterne. Ikke kun i Tyskland, men i hele verden, da 80.463 mennesker i gennemsnit kom til deres kampe i sidste sæson.

Største klubber: Den suverænt største klub i tysk historie er Bayern München, der har vundet hele 25 titler siden 1903, og de er også til næste sæson favoritter til at snuppe guldet. Borussia Dortmund og Borussia Mönchengladbach har vundet fem mesterskaber hver, men vi skal helt tilbage til sæsonen 1976-1977 for at finde Mönchengladbachs seneste mesterskab, mens Dortmund vandt så sent som i 2012.

Største arenaer: De tre største stadions i Bundesligaen tilhører Borussia Dortmund, Hertha BSC og Bayern München. I Dortmund ligger det største stadion med plads til hele 80.645 personer, mens Olympiastadion i Berlin har plads til 74.244, og Allianz Arena i München har plads til 71.000 personer.

Største spillere: Bundesligaen har gennem tiderne haft et utal af store spillere, men hvis man ser på rekorderne skiller Gerd Müller og Karl-Heinz Körbel sig ud. Karl-Heinz Körbel er den spiller med flest kampe i bundeligaen nogensinde, idet han nåede hele 602 kampe for sit hold Eintracht Frankfurt i perioden 1972-1991. Gerd Müller er suveræn topscorer med 365 mål for Bayern München i perioden 1965-1979.