Billetter til Premier League kampe

Premier League er en af verdens største fodboldligaer og ses hver weekend af millioner  af mennesker. Der er mange store klubber at holde med, mange lokalderbys at se og mange klassespiller til at underholde.

Men alt kan ikke opleves på en tv-skærm, så hvis du vil have stemningen med, er du nødt til at skaffe billetter og drage mod de britiske øer. Det bliver en helt særlig fodboldoplevelse uanset hvad.

Find Premier League billetter 2023/2024

UdbyderLedige billetterMed hotelFind fodboldbilletter
Ticket2JANejBesøg udbyder ››
Olka ExpressJAJABesøg udbyder ››

Interessante Premier League kampe

HjemmeUdeDatoBilletpriser
ChelseaMan City11. november 2023Se billetpriser ››
Man UtdChelsea6. december 2023Se billetpriser ››
LiverpoolMan Utd16. december 2023Se billetpriser ››
LiverpoolArsenal23. december 2023Se billetpriser ››
Man CityMan Utd2. marts 2024Se billetpriser ››

 

Fakta om PL

Engelsk fodboldHistorie: Premier League er sponsoreret af Barclays Bank og hedder derfor officielt Barclays Premier League. Selvom ligaen er den mest sete fodboldliga i verden, er den faktisk relativ ny, da den først blev oprettet i 1992 efter at The Football League havde været den bedste engelske række i over 100 år.

Ligaen blev oprettet, fordi de bedste 22 klubber i England gerne ville have en bedre aftale om tv-rettigheder, som de engelske klubber kunne konkurrer økonomisk i international fodbold.

Det førte til en ny liga i 1992, som oprindeligt havde 22 hold, men i dag kun består af 20, da det i 1995 blev besluttet at fire hold skulle rykke ned og kun to op, så holdene i Premier League ikke skulle spille så mange kampe. Efter oprettelsen fortsatte den tidligere topliga The Football League i stedet som de næstebedste engelske rækker og blev splittet i tre divisioner med 24 hold i hver. Hvert år rykker i alt tre hold op i Premier League, mens tre hold rykker ned i den næstbedste række.

Anno 2015 er der hvert år tre oprykkere og nedrykkere. Alle oprykkere menes at tjene omkring 1 milliard og det siger alt om hvor kommerciel ligaen er blevet.

Mest sete liga: Premier League er den mest sete fodboldliga i hele verden. Ligaen bliver set i hele 212 forskellige lande til 643 millioner husstande og potentielt til 4.7 milliarder mennesker. Desuden er Premier League kåret til den næstbedste liga i verden efter La Liga i Spanien, og med et publikumsgennemsnit på 35.363 personer i 2010-2011, var den engelske liga også stedet med næstflest tilskuere per kamp efter Bundesligaen i Tyskland.

Største hold: Siden oprettelsen i 1992 har kun fem hold vundet PL. Manchester United har vundet flest gange med 13 sejre, Chelsea har fire, Arsenal har tre, Manchester City har to og Blackburn Rovers har en enkelt. Det skal dog også nævnes, at Liverpool er den klub, der har vundet The Football League flest gang med 18 sejre, inden Premier League blev oprettet i 1992.

Største spillere: Spilleren med suverænt flest kampe i PL er den tidligere Manchester United-spiller Ryan Giggs, der nåede at spille 632 kampe i Premier League. Han er samtidig den spiller med flest Premier League-medaljer, da han har været med til at vinde alle Manchester Uniteds 13 guldmedaljer. Alle tiders topscorer i ligaen er Alan Shearer, som scorede 260 mål i 441 kampe for Blackburn Rover og Newcastle United i perioden 1992-2006.

Største stadion: Premier League er blevet spillet på 50 forskellige stadions siden oprettelse i 1992. Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford er det største stadion i ligaen med plads til hele 75.635 personer, mens Arsenal har det næststørste i Emirates Stadium med plads til 60.272, og det tredjestørste stadion har Newcastle med St. James Park, som har plads til 52.405 tilskuere. Det mindste stadion, der nogensinde er spillet på i Premier League er Oldham Athletics hjemmebane Boundary Park, der kun har plads til 10.638 tilskuere.

I videoen herunder kan du se nogle af de bedste mål, der senest er blevet scoret i Premier League.