Billetter til Serie A kampe

Italiensk fodbold har lidt under korruptionsanklager mange gange i det seneste årti, men det er stadigvæk en af de interessante ligaer i verden med både klassehold og gode spillere.

Du kan skaffe billetter til de italienske stadioner, så du og familien eller vennerne kan komme ned og opleve fodbold på højeste niveau helt tæt på.

Billetter til Italiensk fodbold

UdbyderLedige billetterMed hotelFind fodboldbilletter
Ticket2JANejBesøg udbyder ››
Olka ExpressJAJABesøg udbyder ››

Top 5 kommende Serie A kampe i 2018/2019

HjemmeUdeDato
JuventusNapoli30. september 2018
NapoliAS Roma28. oktober 2018
AC MilanJuventus11. november 2018
JuventusInter9. december 2018
InterNapoli26. december 2018

 

Fakta om ligaen

Italiensk fodboldHistorie: Fra 1898 til 1922 var den italienske liga delt i regionale ligaer. I årene derefter blev ligaen inddelt i to dele. En nordlig og sydlig liga. Men i 1929 blev det Serie A, som vi kender det i dag, grundlagt har mere eller mindre været det samme siden, selvfølgelig med ændringer gennem tiderne. Blandt andet har antallet af hold i ligaen skiftet løbende gennem tiderne. Siden 2004 har der været 20 hold i Serie A, som konkurrerer om titlen som Italiens bedste fodboldhold.

Korruption: I 2006 chokerede en række klubber i Serie A hele fodboldverdenen, da opkaldslister, der viste, at flere hold forsøgte at skaffe dommere, der dømte i deres favør, kom frem. Det ledte til en stor politiundersøgelse, som endte med straf til flere store klubber. Klubberne, der blev straffet, var Juventus, AC Milan, Fiorentina, Lazio og Reggina. Både Fiorentina, Juventus og Lazio blev rykket ned i Serie B efter skandalen og alle holdene fik fratrukket point i den efterfølgende sæson, mens alle holdende med undtagelse af Reggina også skulle spille nogle kampe uden tilskuere.

Største hold: På trods af skandalen i 2006, som involverede nogle af de helt store hold i Italien, har der gennem tiden været italienske fodboldhold, som har underholdt hele verden. Det klart mest vindende hold i den bedste italienske række nogensinde er Juventus, der har vundet ligaen hele 33 gange, mens Internazionale og AC Milan indtager de sekundære placeringer med 18 mesterskaber hver.

Største spillere: Der har spillet en hel stribe af stjernespillere i Serie A gennem tiderne. Den måske største af dem alle spillede for Milan i perioden 1985-2009. Paolo Maldini har rekorden for flest kampe i Serie A med hele 647 styk i sin karriere, hvor han blandt andet vandt ligaen syv gange, Champions League imponerende fem gange og Supercoppa Italiana fem gange. Francesco Totti er også en af de absolut største spillere, som har spillet alle sæsoner i karrieren hos Roma siden 1992. Han spiller stadigvæk for klubben i dag, men får svært ved at nå at blive alle tiders topscorer i ligaen, da Silvio Piola i perioden 1929-1954 scorede 274 mål. 29 flere end Francesco Totti har præsteret indtil videre.

Danske spillere i Serie A: Der har spillet mange danske spillere i Serie A gennem tiderne. Spilleren med flest kampe i ligaen er Axel Pilmark, der nåede 274 kampe for Bologna, mens John Hansen er den mest scorende spiller i den bedste italienske række med 139 mål for Juventus og Lazio. Den største danske spiller i Serie A nogensinde er dog ingen af de to, men må siges at være Harald Nielsen, som også blev kendt som Guld-Harald, og af mange bliver opfattet som en af de bedste danske angribere nogensinde. Han kom til Bologna i 1961 og nåede med klubben at blive topscorer i ligaen i både 1963 og 1964. I 1964 vandt han også ligaen med Bologna.

Største arenaer: Det største stadion i Serie A deles af de to Milan-klubber AC Milan og Internazionale. Stadio Guiseppe Meazza har plads til hele 80.018 tilskuere, hvilket også gør det til et af de største fodboldstadioner i hele Europa. Det næststørste stadion i italiensk fodbold ligger i Rom og hedder Stadio Olimpico. Det er hjemmebane for Roma, og navnet stammer fra OL i 1960, hvor arenaen blev brugt til åbningsceremonien og atletikkonkurrencerne. Siden da er det dog blevet renoveret og i dag er der plads til 72.698 tilskuere, når Roma spiller fodboldkamp i den italienske liga.

I videoen herunder kan du lige nyde nogle af de bedste scoringer nogensinde i Serie A.